AgriWatch

Frygt for svinepest i Tyskland dæmper glæden over udsigt til rekordhøj notering

En glæde spreder sig blandt danske svineproducenter efter Seges onsdag meldte ud, at svinenoteringen forventes at nå over 15 kr. per kilo slagtegris i 2020. Men usikkerheden om konsekvenserne ved afrikansk svinepest i Tyskland giver malurt i bægeret hos flere af de store producenter.

Foto: Sebastian Buur Gunvald/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Svinekødspriserne vil fortsat skyde i vejret, lyder de seneste forventninger fra Seges. Men på trods af udsigten til rekordhøje priser er det med ambivalente fornemmelser flere af landets svineproducenter følger udviklingen. For årsagen til de høje priser vækker ligeledes frygten hos producenterne.

"Det er jo nærmest et drømmescenarie, vi har. Men når man drømmer, ved man godt, at man kan få en brat opvågning. Jeg anbefaler folk, at de glæder sig over det, for vi har virkelig fortjent det. Så tager vi en uge ad gangen, og ser hvad det bringer. Det er dog en meget volatil verden, vi lever i med svinepest ikke mindst. Men politisk sker der også forskellige ting omkring os. Det kan ende med at være den rene giftcocktail under de her ellers positive tider," siger Palle Joest Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Danish Crown og driver en bedrift med 1500 søer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch