AgriWatch

Frygt for svinepest i Tyskland dæmper glæden over udsigt til rekordhøj notering

En glæde spreder sig blandt danske svineproducenter efter Seges onsdag meldte ud, at svinenoteringen forventes at nå over 15 kr. per kilo slagtegris i 2020. Men usikkerheden om konsekvenserne ved afrikansk svinepest i Tyskland giver malurt i bægeret hos flere af de store producenter.

Foto: Sebastian Buur Gunvald/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Svinekødspriserne vil fortsat skyde i vejret, lyder de seneste forventninger fra Seges. Men på trods af udsigten til rekordhøje priser er det med ambivalente fornemmelser flere af landets svineproducenter følger udviklingen. For årsagen til de høje priser vækker ligeledes frygten hos producenterne.

"Det er jo nærmest et drømmescenarie, vi har. Men når man drømmer, ved man godt, at man kan få en brat opvågning. Jeg anbefaler folk, at de glæder sig over det, for vi har virkelig fortjent det. Så tager vi en uge ad gangen, og ser hvad det bringer. Det er dog en meget volatil verden, vi lever i med svinepest ikke mindst. Men politisk sker der også forskellige ting omkring os. Det kan ende med at være den rene giftcocktail under de her ellers positive tider," siger Palle Joest Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Danish Crown og driver en bedrift med 1500 søer.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

TrialBanner_Desktop_Agriwatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch