AgriWatch

Staldleverandør forventer fremgang i takt med svineproducenters investeringer

Elementfabrikken Give Elementer havde i 2018/19 et regnskab, der var præget af, at især svineproducenter grundet en lav svinenotering ikke har investeret i nye byggerier. Virksomhedens direktør forventer dog, at det marked vender stærkt tilbage i det kommende år.

Byggeri af svinestald. | Foto: PR-foto Give Elementer

Virksomheden Give Elementer voksede med 5 pct. på sin omsætning i 2018/19 sammenlignet med sidste år. Det på trods af, at firmaet oplevede nedgang i antallet af svineproducenter, der investerede i nye staldbyggerier.

"Vi har oplevet lokalt, at det har været vanskeligt, når folk gerne vil bygge, men ikke kan få kreditter. Svinebøndernes lave noteringer indtil sommer har betydet, at mange, der havde et ønske om at bygge, har været tilbageholdne," siger adm. direktør i Give Elementer, Henrik Skytte Damø, til AgriWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch