Nyt studie peger på klimafordele og ulemper ved rent økologisk landbrug
![Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article11710897.ece/ALTERNATES/schema-16_9/%25C3%25B8ko.jpg)
Landbrugs- og klimaforskere fra Cranfield University og University of Reading i Storbritannien har i en ny såkaldt livscyklus undersøgt, hvad der vil ske med drivhusgasudledningen, hvis landbruget omlægges til økologi.
Det skriver Weekendavisen.
Forskerne har taget udgangspunkt i en total omlægning til økologi af landbrugssektoren i England og Wales. I første omgang vil omlægningen reducere drivgasserne i de to lande markant, viser studiet ifølge mediet. Emissionerne fra husdyr og dyrkningen af afgrøder vil ifølge forskernes beregninger falde med henholdsvis 4 og 20 pct. det er især kvælstofgødning, der vil nedbringe udledningen.
Men analysen viser også, at en total omlægning til økologisk landbrug vil mindske det samlede fødevareudbytte med 40 pct. i de to lande. Årsagen er, at økologiske landbrug producerer mindre end konventionelle pr. hektar. Det lave udbytte vil betyde, at importen af fødevarer ville skulle øges. Alt i alt vil den samlede udledning ende med at være 1,7 højere end nu, lyder det i analysen.
Mogens Jensen ser positivt på Crispr
Økologisk Landsforening kritiserer finanslovsforslag: Kan få økonomiske konsekvenser for landmænd
Trods klimabekymring fastholder minister mål om fordoblet økologi