AgriWatch

Nyt studie peger på klimafordele og ulemper ved rent økologisk landbrug

En total omlægning til økologisk landbrug vil mindske fødevareudbyttet, men også reducere drivhusgasser. Det viser et nyt studie.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Landbrugs- og klimaforskere fra Cranfield University og University of Reading i Storbritannien har i en ny såkaldt livscyklus undersøgt, hvad der vil ske med drivhusgasudledningen, hvis landbruget omlægges til økologi.

Det skriver Weekendavisen.

Forskerne har taget udgangspunkt i en total omlægning til økologi af landbrugssektoren i England og Wales. I første omgang vil omlægningen reducere drivgasserne i de to lande markant, viser studiet ifølge mediet. Emissionerne fra husdyr og dyrkningen af afgrøder vil ifølge forskernes beregninger falde med henholdsvis 4 og 20 pct. det er især kvælstofgødning, der vil nedbringe udledningen.

Men analysen viser også, at en total omlægning til økologisk landbrug vil mindske det samlede fødevareudbytte med 40 pct. i de to lande. Årsagen er, at økologiske landbrug producerer mindre end konventionelle pr. hektar. Det lave udbytte vil betyde, at importen af fødevarer ville skulle øges. Alt i alt vil den samlede udledning ende med at være 1,7 højere end nu, lyder det i analysen.

Mogens Jensen ser positivt på Crispr

Økologisk Landsforening kritiserer finanslovsforslag: Kan få økonomiske konsekvenser for landmænd

Trods klimabekymring fastholder minister mål om fordoblet økologi 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch