Trods klimabekymring fastholder minister mål om fordoblet økologi

Venstres miljøordfører er bekymret for konsekvenserne af en udvidelse af det økologiske landbrug, men fødevareministeren står ved regeringens målsætning. Økologien skal fylde mere frem mod 2030.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen kommer ikke til at slække på ambitionen om fordoblet økologi frem mod 2030 trods spørgsmål fra oppositionen.

Det fremgår af et svar fra fødevareminister Mogens Jensen (S) til Venstres miljøordfører Jacob Jensen, der havde stillet et paragraf 20-spørgsmål, hvori han ville vide, hvilken konsekvens målsætningen om mere økologi vil have for klimaet.

Det skriver Landbrugsavisen.

Ordføreren bad ministeren forholde sig til, at øget økologisk fødevareproduktion muligvis føre til skovrydning, fordi økologisk landbrug kræver større arealer end konventionelt landbrug.

Den argumentation køber Mogens Jensen ikke.

Han svarer Jacob Jensen, at "Man kan altså ikke entydigt konkludere, at økologisk fødevareproduktion vil lægge beslag på et større areal end konventionel, hvis forbrugsmønstrene ændrer sig i takt med at det økologiske areal i Danmark øges".

Ministeren begrunder sit argument med, at højere priser på økologiske fødevarer kan være med til at ændre forbrugernes madvaner – særligt fremhæves de økologiske animalske produkter. Derudover fremgår det af svaret afslutning, at landbrugsstøtten skal bruges "som et aktivt redskab til at give landmændene incitament til at omstille til en mere bæredygtig produktion. Regeringen vil desuden styrke den grønne forskning".

Derfor fastholder Mogens Jensen sin ambition og mener, at den går hånd i hånd med regeringens målsætning om at reducere drivhusgasserne med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Stigning i antallet af døde smågrise bekymrer fødevareminister 

Minister: Forbud mod glyphosat kan være i strid med EU-lov

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også