AgriWatch

Trods klimabekymring fastholder minister mål om fordoblet økologi

Venstres miljøordfører er bekymret for konsekvenserne af en udvidelse af det økologiske landbrug, men fødevareministeren står ved regeringens målsætning. Økologien skal fylde mere frem mod 2030.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Regeringen kommer ikke til at slække på ambitionen om fordoblet økologi frem mod 2030 trods spørgsmål fra oppositionen.

Det fremgår af et svar fra fødevareminister Mogens Jensen (S) til Venstres miljøordfører Jacob Jensen, der havde stillet et paragraf 20-spørgsmål, hvori han ville vide, hvilken konsekvens målsætningen om mere økologi vil have for klimaet.

Det skriver Landbrugsavisen.

Ordføreren bad ministeren forholde sig til, at øget økologisk fødevareproduktion muligvis føre til skovrydning, fordi økologisk landbrug kræver større arealer end konventionelt landbrug.

Den argumentation køber Mogens Jensen ikke.

Han svarer Jacob Jensen, at "Man kan altså ikke entydigt konkludere, at økologisk fødevareproduktion vil lægge beslag på et større areal end konventionel, hvis forbrugsmønstrene ændrer sig i takt med at det økologiske areal i Danmark øges".

Ministeren begrunder sit argument med, at højere priser på økologiske fødevarer kan være med til at ændre forbrugernes madvaner – særligt fremhæves de økologiske animalske produkter. Derudover fremgår det af svaret afslutning, at landbrugsstøtten skal bruges "som et aktivt redskab til at give landmændene incitament til at omstille til en mere bæredygtig produktion. Regeringen vil desuden styrke den grønne forskning".

Derfor fastholder Mogens Jensen sin ambition og mener, at den går hånd i hånd med regeringens målsætning om at reducere drivhusgasserne med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Stigning i antallet af døde smågrise bekymrer fødevareminister 

Minister: Forbud mod glyphosat kan være i strid med EU-lov

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Forventningerne til udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch