AgriWatch

Sydsjællandsk landbrug satser på svampe

På Sydsjælland saser en bedrift på at dyrke proteinholdige svampe.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

På Tvedemose har de igennem fire generationer dyrket champignoner, men nu har bedriften også kastet sig over andre afgrøder i svampefamilien, der skal øge indtjeningen på gården.

"Vi satser meget hårdt på at bruge de proteiner, der er i svampe, til at lave en ny proteinkilde til folk, der ikke spiser kød, eller som gerne vil have flere kødfri dage, " siger Frederik Hansen, hvis far ejer Tvedemose til Tv2 Øst.

Bedriften dyrker 37 ton af de proteinfyldte svampe.

Avlere har svært ved at sælge dansk quinoa i supermarkederne

Hanegal-stiftere putter 35 mio. i ærteprotein

25 brasilianske anlæg kan nu eksportere til Kina 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch