AgriWatch

Sydsjællandsk landbrug satser på svampe

På Sydsjælland saser en bedrift på at dyrke proteinholdige svampe.

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

På Tvedemose har de igennem fire generationer dyrket champignoner, men nu har bedriften også kastet sig over andre afgrøder i svampefamilien, der skal øge indtjeningen på gården.

"Vi satser meget hårdt på at bruge de proteiner, der er i svampe, til at lave en ny proteinkilde til folk, der ikke spiser kød, eller som gerne vil have flere kødfri dage, " siger Frederik Hansen, hvis far ejer Tvedemose til Tv2 Øst.

Bedriften dyrker 37 ton af de proteinfyldte svampe.

Avlere har svært ved at sælge dansk quinoa i supermarkederne

Hanegal-stiftere putter 35 mio. i ærteprotein

25 brasilianske anlæg kan nu eksportere til Kina 

Mere fra AgriWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch