Avlere har svært ved at sælge dansk quinoa i supermarkederne

Selvom produktionen af quinoa burde tale ind i trenden om at spise mindre kød og mere plantebaseret kost, så har det været svært for de danske quinoaavlere på Lolland-Falster at få afsat deres afgrøder i supermarkederne herhjemme. Forbrugerne sværger til udlandsk quinoa. Det skriver DR.
Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!
Avlerne har også i år dyrket quinoa på et mindre område end sidste år. I år bliver der dyrket 80 hektar på Lolland-Falster mod 100 hektar året før. Men det er primært i afsætningsledet, at avlerne oplever udfordringer, fortæller formanden for de 18 avlere i området, Lars Hvidtfeldt.
"Det er et pionérprojekt, hvor vi er i gang med at introducere en ny afgrøde i Danmark, og hvor vi samtidig konkurrerer med en kendt afgrøde fra Sydamerika," siger han til DR og tilføjer:
"Jeg tror på det. Der er en trend med, at folk vil have en mere vegansk kost, og her er quinoaplanten god, for den indeholder de rigtige vitaminer og mineraler, hvis man vil reducere sit kødforbrug," siger Lars Hvidtfeldt.
Strandenge kan tage toppen af plage fra fredede bramgæs
Brexit gør Danish Crown-direktør bekymret for oksekødsproducenter