AgriWatch

Brexit gør Danish Crown-direktør bekymret for oksekødsproducenter

Det er ikke bacon-eksporten, der bør give panderynker, når Storbritannien forlader EU, mener Danish Crown-direktør Jais Valeur.

Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix

De danske svineproducenter skal ikke være voldsomt bekymret for Brexit. Det skal Danish Crowns mange andelshavere, som producerer oksekød til gengæld, mener selskabets direktør Jais Valeur.

Det skriver Landbrugsavisen. 

Udtalelserne kom torsdag under et klimamøde hos Vestjysk Landboforening i Ringkøbing.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Især på oksekød er det et kæmpe problem. Irland producerer en kæmpe mængde oksekød. Over tid vil Irland blive presset ud af det britiske marked af amerikansk, canadisk og brasiliansk oksekød. Det irske oksekød vil så vælte ind hos os", fortalte han de fremmødte.

Gennem længere tid har oksekødsnoteringerne ligget lavt, hvilket har fået en større hollandsk kalveproducent til at droppe Danmark.

Danish Crown-topchef frygter at ende som Nokia

Briterne kan blive ramt af fødevaremangel ved hårdt EU-brud

Handelskrig: Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch