Landbruget håber på ny kurs fra Ellemann

Bliver Jakob Ellemann-Jensen Venstres nye formand, håber landbrugserhvervet, at han vil tale deres sag i klimadebatten.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er brug for en ny kurs, hvis formandsfavoritten Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som Venstres formand, mener flere dele af landbrugserhvervet. Det skriver Børsen.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Både Bæredygtigt Landbrug og Danske Svineproducenter så gerne, at Venstre igen blev et parti, der talte deres sag, hvilket de to organisationer ikke mener, at Ellemann-Jensen gjorde, da han under den blå regering var miljø- og fødevareminister.

"Vi føler, at der blev trukket en del restriktioner ned over os i den periode. Og vi følte os lidt jagtet. Det håber vi på, var en engangsforestilling," siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter.

Dengang kaldte Jakob Ellemann-Jensen sig for minister for miljø og fødevarer og fremhævede, at det var i den rækkefølge.

Formand for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen giver udtryk for, at organisationen de seneste år har været skuffet over Venstre. Begge organisationer håber, at den kommende formand i partiet kommer til at trække klimadebatten i en hensigtsmæssig retning for landbruget.

Samtidig påpeger Kim Heiselberg, at landbruget fortjener anerkendelse for dets klimaindsats i stedet for altid at blive skudt på.

Danmarks første landbrugsorganisation Landbrug & Fødevarer har ikke noget problem med, at miljøet har en høj prioritering, så længe landmændene også behandles fair, lyder det i Børsen.

Minister: Landbruget skal ikke reducere kødproduktionen

Her er partiernes ordfører for landbrug

Minister vil betale landmænd penge for at bytte jord med hinanden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også