AgriWatch

Maskinstation har fået stjålet tre skærme

Det er højsæson for tyverier af teknologiudstyr til landbrugsmaskiner, og natten til søndag var tyve på spil hos Egebjerg Maskinstation.

Foto: Finn Frandsen

Teknologiudstyr på landbrugsmaskiner er hårdt udsat for tyveri, og natten til søndag fik Egebjerg Maskinstation stjålet tre CNH-skærme til en værdi af 11.000 kr. stykket.

Det skriver Maskinbladet.

”Vi havde heldigvis pillet GPS’erne af, men det er da træls, at man ikke kan have noget for sig selv,” siger indehaver Frede Madsen til Maskinbladet.

I maj 2021 blev Egebjerg Maskinstation også udsat for tyveri, men her blev de to tyve blev fanget samme nat.

De to tyve fra Litauen var dengang i besiddelse af fem GPS-skærme og en antenne, som stammede fra Egebjerg Maskinstation, men da tyvene blev fanget, havde de smidt kosterne fra sig.

”Det er selvfølgelig en stor skalp, fordi de her GPS-tyverier fylder meget for landmænd og maskinstationer. Det er store værdier, så det er godt, vi fanger dem,” forklarer politikommissær Theis Thylstrup fra den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at forsikringsselskabet Topdanmark forsikrede dobbelt så mange kunder, der har været udsat for GPS-tyveri i 2021, end selskabet gjorde i henholdsvis 2017, 2018 og 2019.

Tendensen var fortsat i de første fire måneder af 2022, hvor Topdanmark modtog flere anmeldelser om tyveri af GPS-udstyr fra landbrugsmaskiner i forhold til samme periode året før.

Højsæsonen står for døren: Politi advarer landmænd mod GPS-tyverier

Vestjysk maskinforretning udsat for tyveri

Litauer får fængselsdom og udvisning for maskintyveri

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch