Højsæsonen står for døren: Politi advarer landmænd mod GPS-tyverier

Foråret og efteråret er årstiderne med mest aktivitet, når det kommer til GPS-tyverier på landbrugsbedrifter. Derfor kommer politikreds nu med advarsel.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH

GPS-tyvene, der i de senere år har huseret på danske landbrugsbedrifter, er nu igen for alvor i gang.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi går landbruget nu ind i en ud af de to højsæsoner for GPS-tyveri nemlig foråret - hvilket også viste sig i den seneste weekend.

Den sydjyske politikreds modtog således tre anmeldelser om tyverier i weekenden, hvor der var blevet stjålet GPS-udstyr fra traktorer, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. De tre tyverier er alle sket i Varde Kommune.

Det får politiet til at komme med en appel til landmændene.

”Vi ser desværre et mønster, hvor landbrug og maskinstationer er udsatte i højsæsonerne om foråret og efteråret. Vi kan gøre vores for at efterforske sagerne og i sidste ende få dømt indbrudstyvene,” siger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion og fortsætter:

”Men har landmænd og maskinstationer først fået stjålet udstyret, er skaden sket. Derfor er det vigtigt, både for den enkelte virksomhed og for branchen som helhed, at der bliver opbygget en god sikkerhedskultur i branchen.”

AgriWatch har tidligere beskrevet, at antallet af GPS-tyverier har været stigende de senere år.

I december vurderede forsikringsselskabet Topdanmark, at mængden af sager ville være 10-15 pct. højere i 2021 end året forinden.

Samtidig har forsikringsselskabet hjulpet dobbelt så mange kunder, der har været udsat for GPS tyveri, i 2021, end Topdanmark gjorde i perioden 2017-2019.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også