AgriWatch

Litauere skal over to år i fængsel for GPS-tyveri

Retten i Holstebro har idømt to mænd fra Litauen to år og tre måneder i fængsel for en række GPS-tyverier begået i foråret.

Foto: Ernst van Norde

To år og tre måneder skal to litauiske mænd i fængsel efter en række GPS-tyverier tilbage i maj.

Sådan lød dommen fra Retten i Holstebro, der mandag kendte de to mænd på henholdsvis 33 og 34 år skyldige for en række af indbrud i maskinhaller.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

Tyvene blev anholdt natten til den 17. maj under et indbrud i en maskinhal i den vestjyske by Vinderup. Trods udrykningssignal stoppede føreren af bilen ikke, hvilket resulterede i en biljagt.

Undervejs kastede de litauiske mænd GPS-udstyr og andre ting ud af vinduet, hvilket var til fare for politibilen.

"Jeg er meget tilfreds med dagens dom, da vi desværre oplever en del af den her type sager med GPS-tyverier fra landbrugsmaskiner. Derfor er det glædeligt, når vi nu har fået stoppet to af de udenlandske indbrudstyve, som kun er kommet hertil for at begå kriminalitet," siger Søren Kløvborg Laustsen, senioranklager hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi.

AgriWatch har tidligere beskrevet problematikken med GPS-tyveri, som har taget til de senere år.

Forsikringsselskabet Topdanmark udtalte i juni, at antallet af tyverier blev fordoblet fra 2018 til 2019, mens endnu en fordobling gjorde sig gældende fra 2019 til 2020.

Ifølge koncerndirektør Monica Diaz forekommer de fleste tyverier i Jylland, og det er i høj grad de store producenter og maskinstationer, som står for skud.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch