AgriWatch

Nordjysk bedrift ramt af GPS-tyveri

Selvom driftslederen på Vrejlev Møllegård i Vendsyssel havde taget sine forholdsregler og afmonteret GPS-antenner på flere maskiner, endte det alligevel med, at de blev stjålet i weekenden. For at gøre ondt værre er det nærmest umuligt at få nyt udstyr.

Foto: Ernst van Norde

Det var en chokeret driftsleder på Vrejslev Møllegård i Vendsyssel, som i weekenden kunne konstatere, at bedriften havde fået stjålet fem John Deere-antenner, to terminaler og seks monitorer. Det var til trods for, antennerne var afmonteret og gemt væk bag lås og slå.

Det skriver Maskinbladet.

"Det er en katastrofe. Vi havde netop afmonteret antennerne for weekenden og lagt dem i et aflåst rum, da vi hørte om et GPS-tyveri i Vendsyssel midt på ugen, og derfor ikke turde risikere noget, fortæller Søren Christensen, driftsleder for marken.

Tyveriet skete natten til lørdag mellem midnat og seks om morgenen, fortæller driftslederen til avisen.

Han understreger, at det ikke alene er træls at få stjålet udstyr, men at det lige nu er nærmest umuligt at få nyt hjem, før forårsarbejdet. Til gengæld er efterårssåningen allerede klaret.

Gennem de seneste år er antallet af GPS-tyverier fordoblet, og ifølge forsikringsselskabet Topdanmark, der har tegnet omkring halvdelen af landbrugets forsikringer, tegner 2021 sig ikke at knække kurven.

Topdanmark vil ikke oplyse de eksakte tal grundet et konkurrencehensyn, men fortæller til AgriWatch, at antallet af tyverier blev fordoblet fra 2018 til 2019, mens endnu en fordobling gjorde sig gældende fra 2019 til 2020.

Ifølge forsikringsselskabet Forsikring & Pension blev der i 2020 stjålet intet mere end 452 traktorer. Året forinden lød antallet på 165.

Fynsk landmand udsat for GPS-tyveri: "Nu skal jeg tilbage til gammeldags maner"

Tyve fanget efter maskintyveri for millionbeløb 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch