Tyve fanget efter maskintyveri for millionbeløb

To udenlandske mænd er blevet sigtet for at have stjålet maskiner for samlet 1,5 mio. kr. GPS afslørede tyvenes lokation.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

To udenlandske mænd på 52 og 46 år er blevet sigtet for et tyveri i millionklassen fra den sjællandske maskinhandler PH Maskinsalg & Service.

De to gerningsmænd stjal d. 4. juli syv maskiner fra virksomheden til en værdi af 1,5 mio. kr., skriver mediet Grønteknik.

På vej ud af landet blev de to tyve dog afsløret af en GPS i en af maskinerne, hvorefter lastbilen med i alt otte minigravere blev stoppet af Syd- og Sønderjyllands Politi i Padborg.

AgriWatch har tidligere beskrevet, hvordan tyverier af traktorer og dets GPS-udstyr er eksploderet over de seneste år.

Ifølge forsikringsselskabet Forsikring & Pension blev der i 2020 stjålet intet mere end 452 traktorer. Året forinden lød antallet på 165, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Også tyverier af traktorers indmad i form af GPS-udstyr har været stødt stigende.

Gennem de seneste år er antallet af GPS-tyverier fordoblet, og ifølge forsikringsselskabet Topdanmark, der har tegnet omkring halvdelen af landbrugets forsikringer, tegner 2021 sig ikke at knække kurven.

Topdanmark vil ikke oplyse de eksakte tal grundet et konkurrencehensyn, men fortæller til AgriWatch, at antallet af tyverier blev fordoblet fra 2018 til 2019, mens endnu en fordobling gjorde sig gældende fra 2019 til 2020.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også