AgriWatch

Fynsk landmand udsat for GPS-tyveri: "Nu skal jeg tilbage til gammeldags maner"

En landmand ved Ørsted har fået stjålet GPS-udstyr lige op til såsæsonen. Derfor må arbejdet ske på en mere manuel facon.

Foto: Ernst van Norde

I weekenden blev den fynske landmand Kristen Banke udsat for et tyveri af sin traktors GPS-udstyr.

Tyvene løb afsted med tyvekoster for en værdi af 90.000 kr., og timingen er særlig dårlig ifølge landmanden. Det skriver Fyens Stiftstidende.

For selvom høstsæsonen netop er afsluttet, så starter såsæsonen, hvor GPS-udstyret skulle komme i brug, og Kristen Banke kan ikke nå at bestille nyt udstyr hjem i tide.

"Nu skal jeg tilbage til gammeldags maner, hvor jeg sidder og kigger efter en streg," siger Kristen Banke til mediet.

Kristen Banke driver svineproduktion og har 120 hektar jord med hovedsageligt hvede og byg.

Gennem de seneste år er antallet af GPS-tyverier fordoblet, og ifølge forsikringsselskabet Topdanmark, der har tegnet omkring halvdelen af landbrugets forsikringer, tegner 2021 sig ikke at knække kurven.

Topdanmark vil ikke oplyse de eksakte tal grundet et konkurrencehensyn, men fortæller til AgriWatch, at antallet af tyverier blev fordoblet fra 2018 til 2019, mens endnu en fordobling gjorde sig gældende fra 2019 til 2020.

Ifølge forsikringsselskabet Forsikring & Pension blev der i 2020 stjålet intet mere end 452 traktorer. Året forinden lød antallet på 165.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch