AgriWatch

20 kød- og mejerifirmaer udleder mere drivhusgas end Tyskland, Frankrig eller Storbritannien

En ny rapport, der opgør kødproduktionen i verden, viser, at 20 af de største mejeri- og kødkoncerner i verden til sammen udleder mere end en af de store nationer i Europa. Samtidig fastslår rapporten, at der er økonomi nok i produktionen til udvidelser.

Foto: Jan Woitas/AP/Ritzau Scanpix

20 af verdens store kød- og mejerikoncerner udleder til sammen mere end Tyskland, Frankrig eller Storbritannien.

Det fastslår en ny rapport kaldet Meat Atlas, der er lavet af miljøorganisationen Friends of the Earth og den politisk funderede fond Heinrich Böll Stiftung.

Således skriver The Guardian.

Ifølge rapporten står landbrug med husdyrproduktion for 14,5 pct. af verdens udledning af drivshusgasser.

Samtidig er der proppet så mange penge i mejeri- og kødsektoren i de seneste år, at produktionen kan øges yderligere, fremgår det af rapporten.

Fra 2015 til 2020 har globale slagteri- og mejerifirmaer modtaget mere end 478 mia. dollar fra 2500 investeringsfirmaer, banker og pensionskasser. De fleste er baseret i Nordamerika og Europa ifølge rapporten.

Aktørerne bag rapporten estimerer, at industrien med den form for økonomi kan øge kødproduktionen yderligere med 40 mio. ton inden 2029 til 366 mio. ton kød om året.

Størstedelen af væksten i kødproduktionen kommer fra sydlige lande, men rapporten vurderer, at de største producenter vil være i Kina, Brasilien, USA og blandt EU-medlemmer. Det estimeres af 60 pct. af den globale kødproduktion vil komme fra disse lande i 2029.

Kinesisk kødimport rasler ned 

Flere danskere vil have kødforbruget ned 

Udsigt til nyt boom i Kinas import af svinekød

Økonom: Ustabilt svinemarked har undervurderet kinesisk genopbygning 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch