AgriWatch

Markrobotter fra maskinstation skal køre på biodiesel

Maskinstation med markrobotter har indgået et samarbejde med fynsk selskab, så alle markrobotter, der lejes ud, fremover skal køre på biodiesel.

Foto: Robotti / PR

Emmelev og Agrointelli har slået pjalterne sammen, når det gælder brændstof til robotproducentens nyetablerede maskinstation.

Fra dette forår skal alle markrobotter fra Robotti As a Service køre på biodiesel fra den fynske producent Emmelev.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Kristian Møller, der er manager for Agrointellis maskinstation Robotti As a Service, mener, at det er den helt rigtige vej at gå for selskabet.

Robotvirksomhed vil leje ti markrobotter ud inden foråret 

"At blive fossilfri er en lavthængende frugt, der falder godt i tråd med vores fokus på at være en klimabevidst og bæredygtig maskinstation. Diesel i dag indeholder allerede en lille del biodiesel, så vi ved, at vores robotter kan køre med det. Nu går vi bare hele vejen og lader robotterne køre 100 procent fossilfrit," siger Kristian Møller i meddelelsen.

Også medejer i Emmelev, Morten Simonsen, ser perspektiver i aftalen.

"Vi laver biodiesel som en del af den grønne omstilling, og Robotti As a Service har selvsamme mål om at være et grønnere alternativ. Derfor har det været oplagt at starte et samarbejde. Vi vil gerne vise, at biodiesel kan bruges i markarbejdet, og at en transformation mod grønnere produktion allerede nu kan tages i brug i Danmark," siger han i meddelelsen.

Det er første forsøg med, at en landbrugsmaskine skal køre på biodiesel.

I efteråret fik Agrointelli skudt 108 mio. kr. ind i selskabet for at accelere væksten i virksomheden. Det var Vækstfonden og kapitalfonden Nordic Alpha Partners, der sammen med de nuværende ejere gav Agrointelli en kapitalindsprøjtning.

"Det helt grundlæggende er, at vi ikke kan vente på organisk vækst. Der bliver efterspurgt de her løsninger mange steder. Hvis vi som virksomhed skal markere os internationalt er dette nødvendigt, for vi kan se, at der er mange, der investerer tungt i denne teknologi," sagde Ole Green til AgriWatch i oktober.

Corona vil øge landbrugets appetit på robotter

Robotvirksomhed om friske millioner: "Vi kan ikke vente på organisk vækst"

Dansk robotvirksomhed rejser over 100 millioner 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch