AgriWatch

Robotvirksomhed om friske millioner: "Vi kan ikke vente på organisk vækst"

Efterspørgslen på Agrointellis markrobotter har været højere end, hvad selskabet kunne følge med på. En ny kapitalindsprøjtning på 108 mio. kr. skal hovedsageligt bruges på menneskelige kompetencer og entré på nye markeder uden for Europas grænser.

Foto: PR-foto

Nu skal der for alvor fart på Agrointellis ambitioner om at erobre verden.

Efter en investorrunde med 108 mio. kr. som resultat og en udvidet ejerkreds føler adm. direktør for Agrointelli, Ole Green, at efterspørgslen på selskabet produkter kan imødekommes.

Dansk robotvirksomhed rejser over 100 millioner 

"Det helt grundlæggende er, at vi ikke kan vente på organisk vækst. Der bliver efterspurgt de her løsninger mange steder. Hvis vi som virksomhed skal markere os internationalt er dette nødvendigt, for vi kan se, at der er mange, der investerer tungt i denne teknologi," siger Ole Green til AgriWatch.

Det er ikke forventningen, at vi skal ud og finde flere penge.

Ole Green, adm. direktør i Agrointelli

Agrointelli har torsdag præsenteret to partnere i ejerkredsen i form af Vækstfonden og kapitalfonden Nordic Alpha Partners, der sammen med de nuværende ejere har givet Agrointelli en kapitalindsprøjtning.

Trods tunge investeringer i branchen mener Ole Green stadig, at Agrointelli er på forkant. For at bevare forspringet skulle der midler ind udefra. En proces, som startede for to år siden, da direktionen og bestyrelsen besluttede, at de rigtige investorer skulle findes.

De 108 mio. kr. skal være med til at skalere produktionen, kosteffektivisere og hjælpe selskabet til at komme ud på nye markeder.

"Vi vil hovedsageligt investere menneskelige kompetencer for at sikre effektivt indkøb, effektiv produktionsstyring osv. Vi har gode faciliteter, så vi skal ikke gøre noget det næste år til halvandet på dette område, men det handler om at få erfarne kræfter ind," siger Ole Green.

Foto: AgroIntelli / PR
Foto: AgroIntelli / PR
 

Daglig involvering

Mens Danmarks Grønne Fremtidsfond via Vækstfonden mest af alt vil holde sig til bestyrelseslokalerne, vil den anden fond Nordic Alpha Partners involvere sig i den daglige drift såvel som i bestyrelsesarbejdet.

Sidstnævnte investerer i hardtech og kommer til at eje omkring 25 pct. af selskabet. De har særligt kompetencer inden for rekruttering, ledelse og andre facetter, som en nystartet virksomhed nødvendigvis ikke har meget erfaring med.

"Jakob Fuhr Hansen, som er en af vores nye bestyrelsesmedlemmer, sad i Vækstfonden, da de var med i robotfirmaerne i Odense og har været med til at skalere nogle af disse robotsucceser," siger Ole Green, som henviser til Odense Robotics, som anses som en af de førende robotklynger i verden.

Det kan hjælpe os til at kigge uden for Europa inden for de næste to år.

Ole Green, adm. direktør i Agrointelli

Op til optagelsen af Nordic Alpha Partners i ejerkredsen har Agrointelli arbejdet med fonden siden januar 2019.

Det ligger ikke i planerne, at Agrointelli skal ud og finde flere investorer i den nærmeste fremtid, siger Ole Green.

"Det er ikke forventningen, at vi skal ud og finde flere penge. Med den investering og strategi vi har lagt, kan denne investering udvikle virksomheden frem mod en bæredygtig drift," siger han.

Nye markeder

Agrointelli har hovedsageligt begået sig på det europæiske marked, hvor Ole Green anser Frankrig som det mest modne marked.

Han forventer således, at der snart er 2-4 forhandlere klar i landet og flere vil følge med.

Samtidig er der en stigende interesse for Agrointellis markløsninger i Baltikum og Rusland, hvor tendensen tyder på, at mindre maskiner vil blive brugt på markerne for at skåne jorden ifølge Ole Green.

Med den nye kapital og ejerkreds i ryggen tror han på, at Agrointellis nuværende markeder kan strække sig ud over de europæiske grænser.

"Vi ser en stor efterspørgsel fra Sydamerika. Det er vi ikke klar til endnu, men det kan sådan en investering understøtte," siger Ole Green og fortsætter:

"Det kan hjælpe os til at kigge uden for Europa inden for de næste to år."

I 2019 havde Agrointelli et underskud på 6,9 mio. kr., og forventningen er, at 2020 også vil byde på et underskud grundet de kommende investeringer.

Ole Green har dog en forventning om, at Agrointelli vil balancere på et nul i 2021.

I 2020 forventer Ole Green, at man har skudt 10-15 robotter afsted, men inden 2025 skal dette antal flerdobles, som AgriWatch tidligere har beskrevet. Inden 2025 skal Agrointelli således kunne producere 1000 robotter.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch