Corona vil øge landbrugets appetit på robotter

En pandemi som coronavirus vil øge landbrugets investeringer i robotter til marken, mener fagfolk
Foto: AgroIntelli / PR
Foto: AgroIntelli / PR

Pandemier øger presset på arbejdskraften, og det kan betyde, at landmænd øjner muligheder for at bruge robotter i landbruget.

Det peger flere fagfolk på ifølge Flensborg Avis.

Til avisen peger blandt andre Nicolaj Fog Hansen fra Teknologisk Institut på, at coronavirus vil få landmænd til at ty til robotteknologi.

"Vi kommer til at se den udvikling her under corona. Men vi har faktisk set det tidligere tilbage i 2008, hvor der var så meget tryk på økonomien, at det var svært for landbruget at rekruttere arbejdskraft. Der så vi også landmænd købe robotter. Nogle gjorde det af nysgerrighed.Det var jo nyt og spændende. Andre gjorde det af nød. De kunne ikke få folk, siger han til avisen.

Den hollandske bank ABN AMRO har tidligere vurderet, at robotter om fem år vil fylde dobbelt så meget i den globale landbrugssektor, som den gør i dag.

ABN AMRO estimerede, at markedet vil være dobbelt så stort i 2025.

Den årlige vækst forventes at være på 15 pct. Det skyldes i særlig grad manglen på arbejdskraft i sektoren og et fokus på en bæredygtig fødevareproduktion.

I Danmark har Agrointelli og Farmdroid særligt investeret massivt de seneste år, og i efteråret fik Agrointelli en stor investering på omkring 100 mio. kr. til den fortsatte vækst.

Efter investering fra Universal Robots-stifter: Nu sælger brødre robot til flere lande i Europa

Robotvirksomhed om friske millioner: "Vi kan ikke vente på organisk vækst"

Dansk robotvirksomhed rejser over 100 millioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også