Medie: Brasilien tæt på ny aftale med Kina om majseksport

En ny handelsaftale mellem Brasilien og Kina er ifølge Bloomberg tæt på at blive en realitet. Den vil give Brasilien mulighed for at øge eksporten af majs til Kina betragteligt.
Foto: Bryan Woolston/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bryan Woolston/Reuters/Ritzau Scanpix

USA er dominerende, når det kommer til at eksportere majs til Kina, men en forestående ny handelsaftale kan muligvis medføre, at Brasilien kan begynde at konkurrere på mængder.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet er drøftelserne mellem regeringerne i Brasilien og Kina fremskredne, og mange af de tekniske udfordringer så som spørgsmål om afgrødesygdomme og spredning af skadedyr er angiveligt ved at blive løst. Det fortæller anonyme kilder til Bloomberg.

Den nye aftale skal ses i lyset af, at Kina i højt tempo er ved at genoprette landets svinebesætning, som blev omkring halveret, da afrikansk svinepest i 2018 og 2019 for alvor ramte landet. Derfor har landet et øget behov for foder, og det har USA profiteret af i denne sæson, hvor salget af majs til Kina har været rekordhøjt.

Brasilien er på nuværende tidspunkt verdens næststørste eksportør af majs, men kun en meget lille del ryger til Riget i Midten. Til sammenligning bliver omkring 80 pct. af Brasiliens sojabønner sendt til Kina.

Kina har så meget brug for majs, at det for første gang har overskredet den importkvote på 7,2 millioner ton, der er fastsat af Verdenshandelsorganisationen WTO. USDA anslår at importen kan nå helt op på 22 millioner ton denne sæson.

Det har ikke været muligt for Bloomberg at få kommentarer fra hverken de brasilianske eller kinesiske myndigheder.

Kinas bestand af svin bragede frem i oktober

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også