AgriWatch

Brasilien letter regler for import af GMO-soja fra USA

Det sydamerikanske land har solgt så meget soja til Kina, at det nu må importere GMO-sojabønner fra USA for at dække hjemmeforbruget.

Foto: Nati Harnik/AP/Ritzau Scanpix

Det bliver lettere at importere amerikansk GMO-soja til Brasilien.

Det sikres af en forordning fra landets landbrugsministerium, skriver Reuters.

Forordningen kommer efter, der nu er styr på det juridiske grundlag. Det sydamerikanske land har måtte øge sin import af soja, fordi landet har eksporteret store mængder til Kina, og dermed er der underskud på kontoret, så landet kan dække sit eget forbrug. Det har ført til prisstigninger på foder.

Brasilien suspenderede midlertidigt importtold på majs, sojabønner, sojamel og sojolie fra lande uden for den sydamerikanske handelsblok i midten af ​​oktober.

I slutningen af denne måned kommer den første sending til Brasilien med 30.000 ton GMO-sojabønner fra USA, og det anslås, at det sydamerikanske land vil importere en mio. ton sojabønner i år. Den største mængde siden 2008.

Analytiker om fireårigt højdepunkt for sojapris: Mange er overraskede

Arla sælger nedlagt mejeri for trecifret millionbeløb

DLG-ansat fik konstateret coronavirus: 50 kolleger blev lyntestet 

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch