Coronasmitte på pelserier nærmer sig opklaring

Uopdaget smitte kan være årsagen til, at 338 ansatte på pelserier blev konstateret smittet med coronavirus.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

338 ansatte på pelserier har været smittet med coronavirus.

Det har taget lang tid for Statens Serums Institut at finde årsagen. Men det mysterie nærmer sig en opklaring, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

SSI har nemlig fundet 152 personer, som er smittet med corona, selv om de arbejdede på minkfarme, hvor der ikke var konstateret smitte - og heller ikke var under mistanke.

"Som følge deraf kan personalet på pelserierne have været udsat for smitte, hvilket ville kunne forklare, hvorfor der har været udbrud af COVID-19 i seks store og to mindre pelserier, med i alt cirka 338 smittede personer," skriver SSI blandt andet i notatet.

Styrelsen for Patientsikkerhed opsporede smittetilfælde hos medarbejdere på danske minkpelserier. Det drejede sig om seks pelserier i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark

Andelen af smittede, der er inficeret med en variant af minkmuteret coronavirus, er steget i Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark.

Overordnet er færre blevet smittet med coroanvirus i de tre regioner, viser opgørelsen fra uge 44 til uge 47, som sluttede 22. november.

Men minkvariationer udgør altså en stigende andel af dem, der er blevet smittet i de tre regioner, viser tallene fra SSI.

I Region Nordjylland er andelen af smittede med minkvariationer steget fra 17 procent til 31 procent fra uge 44 til uge 47.

SSI: Coronavirus fra mink smitter stadig i samfundet

Minkvirksomheder laver omfattende fyringsrunder og går på vågeblus

Mindst 310 ansatte på minkpelserier er testet positive for corona 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også