Nordjysk foderfabrik har fyret alle medarbejdere

Fodercentralen Limfjorden har opsagt alle 35 medarbejdere og regner med, at virksomheden er fortid efter aflivning af danske mink.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

35 medarbejdere på Fodercentralen Limfjorden, der laver foder til mink, har fået en fyreseddel og arbejder nu kun i opsigelsesperioden. Men det er ikke kun medarbejdere, der har kort tid tilbage på jobbet. Selskabet har ingen fremtid

Det skriver Nordjyske.

Direktør i foderfabrikken Kim Madsen siger til avisen ,at han ikke ser nogen fremtid for virksomheden, som er ejet af nordjyske minkavlere, der eventuelt senere kan starte produktionen op igen.

"Det vil være alt for få til, at der vil komme økonomi i det for denne fabrik. Når man lukker så langt ned, kan vi ikke åbne igen," konstaterer direktøren over for avisen.

I 2019 havde Fodercentralen Limfjorden en omsætning på 291 mio. kr. mod 454 mio. kr. i 2018. Siden 2015 er selskabets overskud svundet ind fra 18,5 mio. kr. til 1,8 mio. kr. i 2019, hvor egenkapitalen lød på 105 mio. kr.

Regeringen har endnu ikke landet en aftale om kompensation til både minkavlere og følgeindustri som følge af beslutning om aflivning af danske mink.

Jurister: Nedgravninger er ulovlige og sker på ugyldigt grundlag

Vandværker: Minkgrave kan i værste fald forurene grundvand i flere år

Nordjyske landmænd vil beholde 300 minkarbejdere fra udlandet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også