AgriWatch

Nordic Sugar får politisk opbakning til gasledning

Det kommer både roedyrkere og Nordic Sugar til gavn, hvis virksomheden kan kobles på gasledningsnettet.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Såvel lokalt og nu også politisk arbejdes der for at få koblet sukkervirksomheden Nordic Sugar på Lolland-Falster koblet på gasledningsnettet.

Det skriver Børsen.

Virksomheden får hjælp af folkevalgte Folketingspolitikere til kampen om at blive koblet til gasledningsnettet, hvilket også kommer landbruget til gavn, mener Nordic Sugars danske chef, Jesper Thomassen:

"I en europæisk målestok er de danske roedyrkere store. Antallet af dyrkere er faldet, fordi landbrugene er blevet større. Vi har 800, der leverer til vores to fabrikker," siger han til Børsen.

Fabrikken får blandt andet opbakning fra Folketingspolikerne Kasper Roug, Marcus Knuth, Lennart Damsbo-Andersen og René Christensen.

Formand for sukkerroedyrkere: Ny kontrakt sikrer den danske sukkerroedyrkning

Sukkerroeavlere får ny formand

Dansk sukkerkoncern lander underskud for første gang nogensinde 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch