AgriWatch

Sukkerroedyrkere håber på gasledning på Lolland-Falster

Danske Sukkerroedyrkere bakker op om etablering af to biogasanlæg og en gasledning på Lolland-Falster.

Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

Et ønske er højt listen hos Danske Sukkerroedyrkere.

Foreningen bakker kraftigt op om et nærtstående projekt om to biogasanlæg og en gasledning på Lolland-Falster med tilslutning til naturgasnettet på Sjælland.

Og ifølge en pressemeddelelse har projektet stor betydning for den fremtidige roe- og sukkerproduktion i Danmark, skriver foreningen

"Etablering af biogasanlæggene og forbindelsesledningen til naturgasnettet på Sjælland vil bidrage til en langtidssikring af den danske roe- og sukkerproduktion. Det er således en vigtig brik til at bevare sukkerroerne i markerne og lokale arbejdspladser på sukkerfabrikkerne og i de tilknyttede erhverv," skriver foreningen i meddelelsen.

Ifølge roedyrkerne står de to sukkerfabrikker i Nakskov og Nykøbing står foran omfattende miljøinvesteringer, hvor det nuværende kul og olie skal erstattes af mere miljøvenlige energiformer for at nedbringe CO2-udledningen, og et skifte til brug af biogas, suppleret med naturgas, både være en stor fordel for miljøet og samtid øge konkurrenceevnen for det dansk producerede sukker. 

De planlagte biogasanlæg vil på årsbasis kunne bidrage med en væsentlig del af energien til fabrikkerne i Nakskov og Nykøbing, men i roekampagnen vil det være nødvendigt også at bruge naturgas for at få tilstrækkelig forsyning til fabrikkerne, skriver foreningen.

Hardi International ser frem mod overskud i 2021 efter rekordtab 

Sukkerroer kan blive til biogas på sukkerfabrik

Efter en halv meter regn: Danske landmænd høster kartofler med bæltekøretøjer 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch