Kopenhagen Fur: Vi har tre store finaler

De kommende måneder afholder Kopenhagen Fur tre auktioner, og direktøren er en forventning om, at kunder fra hele verden igen kan komme til Glostrup for at handle.
Foto: PR-foto Kopenhagen Fur
Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

2020 har indtil videre ikke været det år, som den danske minkbranche havde håbet.

Udbruddet af coronavirus har sat sit præg på Kopenhagen Furs to første auktioner i år, hvor der kun er solgt 10-15 pct. af de omkring 13 millioner danske skind mod normalt omkring 50 pct. på denne tid af året.

Auktionhuset tror dog på, at året kan blive bedre med tanke på de tre kommende auktioner, der skal afholdes i juli, august og september.

Det skriver Nordvestnyt.

"Vi har tre store finaler. Her har vi en forventning om, at kunderne igen kan komme og handle," siger Jesper Lauge Christensen, adm. direktør i Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur afholdt i maj årets anden auktion med et udbud på knap 2 millioner minkskind. Salgsprocenten på auktionen endte på 8 pct., mens prisen var fast i forhold til niveauet opnået på auktionen i april. Gennemsnitsprisen nåede 135 kr. Gennemsnitsprisen er ikke umiddelbart sammenlignelig med auktionen i april på grund af udbuddets sammensætning.

På årets første auktion, der blev afholdt i april, blev 60 pct. af udbuddet på 3,5 millioner minkskind blev solgt. Den gennemsnitlige gennemsnitspris på danske minkskind blev 175 kr., mens gennemsnittet for den samlede auktion lød på 162 kr.

De danske minkavlere har i gennemsnit produktionsomkostninger på omkring 275 kr. pr. skind.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også