AgriWatch

Kopenhagen Fur: Vi har tre store finaler

De kommende måneder afholder Kopenhagen Fur tre auktioner, og direktøren er en forventning om, at kunder fra hele verden igen kan komme til Glostrup for at handle.

Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

2020 har indtil videre ikke været det år, som den danske minkbranche havde håbet.

Udbruddet af coronavirus har sat sit præg på Kopenhagen Furs to første auktioner i år, hvor der kun er solgt 10-15 pct. af de omkring 13 millioner danske skind mod normalt omkring 50 pct. på denne tid af året.

Auktionhuset tror dog på, at året kan blive bedre med tanke på de tre kommende auktioner, der skal afholdes i juli, august og september.

Det skriver Nordvestnyt.

"Vi har tre store finaler. Her har vi en forventning om, at kunderne igen kan komme og handle," siger Jesper Lauge Christensen, adm. direktør i Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur afholdt i maj årets anden auktion med et udbud på knap 2 millioner minkskind. Salgsprocenten på auktionen endte på 8 pct., mens prisen var fast i forhold til niveauet opnået på auktionen i april. Gennemsnitsprisen nåede 135 kr. Gennemsnitsprisen er ikke umiddelbart sammenlignelig med auktionen i april på grund af udbuddets sammensætning.

På årets første auktion, der blev afholdt i april, blev 60 pct. af udbuddet på 3,5 millioner minkskind blev solgt. Den gennemsnitlige gennemsnitspris på danske minkskind blev 175 kr., mens gennemsnittet for den samlede auktion lød på 162 kr.

De danske minkavlere har i gennemsnit produktionsomkostninger på omkring 275 kr. pr. skind.

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch