AgriWatch

Slesvig-Holsten vil forbedre arbejdslivet for slagterimedarbejdere markant

Dårlige arbejdsforhold førte til store smitteudbrud på slagterier i Nordtyskland. Nu vil den slesvig-holstenske regering forbedre vilkårene.

Den slesvig-holstenske regering vil nu sætte alvor bag ordene for at forbedre vilkårene for slagterimedarbejderne i landet efter et stort smitteudbrud blandt ansatte i den nordtyske region.

Det skriver Jydskevestkysten med henvisning til en pressemeddelelse fra det konservative CDU, De Grønne og det liberale FDP.

"For os handler det om virkelig forbedringer for de berørte mennesker. Pæne ord er ikke længere nok. Derfor vil vi konsekvent lukke huller i lovgivningen," siger Kay Richert, som er FDP's arbejdsmarkedspolitiske ordfører i landdagen, til mediehuset SHZ ifølge Jydskevestkysten.

Nu skal sagen sendes videre til forbundsregeringen, der står med ansvaret for lovgivning på området.

AgriWatch har løbende beskrevet, hvordan forholdene på tyske slagterier har været under massiv kritik i coronakrisen, hvor mange ansatte er blevet smittet. Det er blandt andet arbejdernes boligforhold, der får skyld for, at smitten af virus har bredt sig.

Kansler Angela Merkel har blandt andet involveret sig i debatten og krævet, at der bliver sat gang i forskellige initiativer, der skal sikre arbejderne bedre forhold på slagterierne og udgå udbrud af virus blandt slagteriarbejderne.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch