AgriWatch

Danish Crown hilser regulering på tyske slagterier velkommen

Det tyske parlament vil sætte en stopper for vikar- og kontraktansatte fra tvivlsomme underleverandører med reguleringen, der endnu ikke er vedtaget.

Foto: Gregers Tycho/INDBLIK

Danish Crown hilser tysk regulering velkommen, som skal sikre bedre arbejdsforhold for de ansatte på tyske slagterier.

Reguleringen, der ikke er blevet vedtaget af det tyske parlament endnu, vil forhindre slagterierne i at bruge medarbejdere, som virksomheden ikke har selv har ansat, skriver DR. Det skal sætte en stopper for kontraktansatte fra underleverandører.

"Det er et skridt, man skulle have taget for længe siden," siger Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, til mediet.

I den seneste uge blev det tyske slagteri Westcrown, som Danish Crown er delejer af, lukket ned grundet flere tilfælde af coronasmitte.

Jens Hansen siger til DR, at der ikke hviler et juridisk ansvar på Danish Crown, men derimod et moralsk ansvar. Man kunne have taget andre valg, men det havde gået ud over arbejdspladser i Danmark og dårligere indtægt for de danske landmænd.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch