Tysk ministerpræsident vil have europæiske fællesregler for slagterier

Efter at Tysklands regering har foreslået skærpede reglerne for arbejdsmiljøet i slagterier, mener Bayerns ministerpræsident, at der skal drøftes fælles regler for alle slagterier i Europa.
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er behov for en europæisk fællesløsning for slagterier. Det mener Bayerns ministerpræsident, Markus Söder, efter Angela Merkel har forslået skærpede regler for arbejdsmiljøet i tyske slagterier.

Det skriver Flensborg Avis.

"Vi skal diskutere disse standarder generelt i Europa, så vi får fair betingelser og ensartede vilkår i hele Europa og ikke kun i Tyskland," siger Markus Söder til tv-stationen ARD ifølge avisen.

Reglerne skal gælde på tværs af EU-lande, så slagterier ikke blot flytter deres produktioner til andre lande, mener Söder. Samtidig påpeger ministerpræsidenten, at han ikke mener, debatten skal komme ind på prisdiskussioner og advarer mod De Grønnes krav, om at kødpriser skal sættes op.

Merkels forslag

Tysklands kansler Angela Merkel fremlagde torsdag et forslag, som skal dæmme op for dårlige arbejdsforhold i den tyske kødindustri.

Merkel præsenterer forslag der skal sikre bedre arbejdsforhold på tyske slagterier 

Forslaget kommer, efter det er kommet frem, at en række tyske slagterier og kødfabrikker har været hårdt ramt af coronavirus, fordi virksomhederne har ansat østarbejdere i stor stil.

Disse er blevet indkvarteret i Tyskland i huse og lejligheder med meget lidt plads, hvilket har øget smitten af coronavirus. Forslaget fra Merkel betyder blandt andet, at tyske slagterier og kødfabrikker fra næste år ikke må bruge vikarer eller kontraktansatte far underleverandører, men kun må gøre brug af medarbejdere, selskaberne selv har ansat.

Hvis forslaget bliver godkendt i Forbundsdagen, vil virksomhederne kunne få en bøde på cirka 220.000 kr., hvis reglerne overtrædes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også