Frontmatec-formand om direktørs exit: "Det er ikke en nem opgave"

Efter otte måneder i førersædet er adm. direktør Jens Kristensen stoppet i virksomheden Frontmatec. Det skyldes en uenighed om eksekveringen af strategien, fortæller den afgående direktør og bestyrelsesformanden.
Foto: Frontmatec / PR
Foto: Frontmatec / PR

På fredag er Jens Kristensens tid som adm. direktør i Kolding-firmaet Frontmatec slut efter otte måneder som topchef.

Afgangen kommer efter en uenighed mellem direktøren og bestyrelsen, fortæller koncernens bestyrelsesformand, Arne Vraalsen.

Topchef stopper i stor producent af slagteriudstyr efter otte måneder

"Jens er en god fyr, men vi havde en uenighed om, hvordan strategien for virksomheden skulle gribes an, og i hvilket tempo den skulle udføres. Det er sagens kerne," siger Arne Vraalsen til AgriWatch.

Kan du uddybe, hvad uenigheden gik på?

"Nej, det ønsker jeg ikke. Det vil ikke være fair."

Den afgående direktør fortæller, at han har kendt til beslutningen i et par måneder. Han ser tilbage på en god, kort periode i selskabet.

"Det er en spændende og lovende virksomhed med gode produkter og fantastisk loyale medarbejdere. Bestyrelsen og jeg var enige om strategien, men ikke om hvordan den skal eksekveres," siger Jens Kristensen og tilføjer:

"Nogle gange er der et godt match, andre gange et mindre godt. Det positive ved situationen er, at vi er enige om, at det var bedre at skilles, og begge parter er tilfredse med aftalen."

Ikke en nem opgave

Frontmatec blev skabt i sin nuværende form, da kapitalfonden Axcel betalte omkring 1 mia. kr. for selskabet og de fire konkurrenter SFK Leblanc, Attec, Itec og Carometec og slog dem sammen i 2016. Året efter blev også britiske Accles & Shelvoke købt og fusioneret ind i selskabet.

Den danske producent af slagterimaskiner og -udstyr købte i 2018 det kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing. Desuden købte firmaet i august 2018 40 pct. af ejerskabet i den spanske robotvirksomhed Aira. I begyndelsen af 2019 købte koncernen den spanske udstyrsproducent Intecal.

Uden at gå i nærmere detaljer, fortæller Arne Vraalsen, om den vanskelige opgave at lede en koncern, der har undergået store ændringer.

"Alt, jeg kan sige, er, at vi er en gruppe af ni forskellige virksomheder, der er sat sammen på kort tid i en kompleks og svær tid. Det betyder også, at der er forskellige kulturer, som skal arbejde sammen i en virksomhed. Det er ikke en nem opgave," siger Arne Vraalsen.

Formanden fortæller, at virksomheden er i gang med at lede efter en ny profil, der skal være en stærk kommerciel profil inden for projektindustrien. Selskabet har nogle kandidater i kikkerten, men Arne Vraalsen kan ikke sige, hvornår en ny direktør vil være på plads i Frontmatec.

Frontmatec har over 1200 ansatte og produktionsfaciliteter i Danmark, Canada, Kina, Storbritannien og Tyskland. Desuden har virksomheden salgskontorer i Danmark, Tyskland, Polen, Frankrig, Spanien, Holland, Kina, Canada og Rusland.

Udviklingen forgår i Danmark, Canada og Spanien. Mere end 90 pct. af Frontmatecs salg går til slagterier uden for Danmark.

Virksomheden er ejet af den nordiske kapitalfond Axcel og ifølge Finans blev der i 2018 igangsat et salg af virksomheden, hvilket Axcel dog ikke har nogle kommentarer til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også