AgriWatch

Frontmatec tror på stor vækst i Kina i kølvandet af svinepest

Afrikansk svinepest har forårsaget millionvis af nedhuggede svin især i Kina. Det kan blive en lukrativ fornøjelse for den danske udstyrsproducent Frontmatec. Selskabet tror, der kan opnås stor økonomisk vinding, når svineproduktioner skal genopbygges efter sygdommens endeligt.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den danske producent af slagterimaskiner og -udstyr Frontmatec købte i 2018 det kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing. Med udgangspunkt i det opkøb tror virksomheden på, at omsætningen kan øges markant, når landet får bugt med den afrikanske svinepest.

"Lige nu ser vi disruption på det kinesiske marked med en ukendt andel grise, som er døde, og det vil tage år at genopbygge bestandene. Men svinepesten er et wake up call til at investere og modernisere den sektor, da der ikke har været styr på blandt andet transport og veterinære tilstande," siger topchef i Frontmatec, Henrik Andersen, til AgriWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch