Rapport: Biogas kan erstatte naturgas i fremtiden

Naturgasforbruget kan blive erstattet af biogas, viser ny rapport fra Syddansk Universitet.
Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix
Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

De danske biogasanlæg kan levere biogas nok til at dække det store behov for grøn gas, som regeringens klimapartnerskaber meldte ud midt i marts.

Det viser en ny rapport, som Syddansk Universitet har udarbejdet for Energistyrelsen, skriver brancheorganisationen Biogasbranchen i en pressemeddelelse.

"Det er glædeligt, at der nu ligger en stærk dokumentation for, at den danske biogassektor kan levere tilstrækkeligt med bæredygtig biogas til at dække behovet både i energisektoren, industrien og transportsektoren," siger Henrik Høegh, formand for Biogasbranchen i meddelelsen.

Samlet viser rapporten et potentiale på 94 petajoule biogas, hvilket svarer til det aktuelle naturgasforbrug. Rapporten dokumenterer samtidig et uudnyttet potentiale for biogas baseret på husdyrgødning. Rapporten peger på, at der er et stort fremtidigt potentiale i at anvende halm og græs til at øge tørstoffet i husdyrgødningen, men også at det kræver en markant udvikling af biogasteknologien.

"Inden for de næste par år forventer vi, at biogassen har ryddet fuldstændig op i de organiske restprodukter fra fødevareindustrien og det kildesorterede affald fra husholdningerne. Derfor vil de fremtidige biogaskoncepter blive udviklet til at håndtere husdyrgødning, halm og græs," oplyser Henrik Høegh i meddelelsen.

Biogasanlæg må vente længere på udvidelse

Greenpeace efterspørger reduktioner i kød- og mejeriproduktion i klimaudspil

Professor om klimaanbefalinger: "Jeg tror ikke, at det kommer til at ske" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også