AgriWatch

Agrovirksomhed håber på tilpassede hjælpepakker

Det vil gøre ondt i virksomheden, hvis JH Agro er nødt til at fyre 30 pct. af medarbejderne for at leve op til de politiske hjælpepakker i coronakrisen.

Foto: JH Agro

Allerede nu har JH Agro opsagt en medarbejder som følge af coronakrisen.

Og flere kan også få en opsigelse, hvis ikke agrovirksomheden kan holde fast i indtægterne fra salget af produkter til landbruget. I andet kvartal spår direktør Lars Rahbæk, at virksomheden kan tabe op til en tredjedel af omsætningen.

"Vi er en projektvirksomhed, men når det kommer til staldservice, falder de ordrer væk, som landmændene kan vente med. Det udgør en tredjedel af omsætningen. Vi sælger ministrøanlæg, men der er ingen, som investerer i de anlæg lige nu. Ordrer, vi normalt vil få, får vi ikke. Det kan næsten kun skyldes, at folk holder igen," siger Lars Rahbæk til AgriWatch.

Direktøren tilføjer, at virksomheden gør alt for at holde på omsætningen og er i daglig kontakt med kunder i håb om, at de vil købe produkterne nu i stedet for at udskyde projekter.

Kan I blive nødt til at opsige flere?

"Ja, det kan betyde flere afskedigelser. Det er en risiko, hvis vi ikke ser en bedring. Så skal vi kigge på faste omkostninger. Vi har været igennem en turnaround, så vi har skåret i alt, som er faste omkostninger. Vi er på et minimum. Det er kun mandskab, som er tilbage," siger Lars Rahbæk.

Ifølge Lars Rahbæk kan værste tilfælde være, at virksomheden må skære ned til 16 ansatte fra de nuværende 19. Han mener, at der er en smertegrænse, hvis virksomheden skal kunne køre rundt på den anden side af coronakrisen.

"Hvis vi går ned til 16 medarbejdere, er der ikke mere at hente. Udfordringen er, at medarbejderne har flere jobfunktioner, og det er svært at undvære alle de funktioner. Hvis vi skal fyre 30 pct. for at få del i hjælpepakkerne, så bliver vi ramt i maskinrummet," siger Lars Rahbæk.

Han frygter især, at de opsagte medarbejdere kan være svære at få tilbage i virksomheden, når krisen er ovre, og ordreindgangen bliver større igen.

Direktør i agrovirksomhed: "En kaotisk situation" 

Hans håb er derfor fortsat, at Folketinget vil se på hjælpepakker, som flere virksomheder kan få gavn af.

"De virksomheder, som må opsige 60 pct., er ramt hårdere, end vi er. Det har jeg stor respekt for. Det, som der er gjort, er ikke forkert, men der bliver glemt en stor gruppe virksomheder. Men jeg kan godt forstå, at det er samfundsøkonomisk bedst at sikre de mange medarbejdere. Jeg har også samfundssind, men jeg er nødt til at kigge på min egen virksomhed. Jeg råber vagt i gevær for os, som ikke er omfattet af hjælpen," siger direktøren i JH Agro.

JH Agro sælger gylleforsuringsanlæg, automatiseret strøningsteknologi og staldservice.

Jysk agrovirksomhed omstrukturerer i ledelsen

Vestjysk producent til gyllehåndtering øger omsætning og bundlinje 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch