AgriWatch

Verdens største forarbejder af svin tager stort spring på bundlinjen

Kinesiske WH Group, der blandt andet ejer amerikanske Smithfield, tog et markant skridt op i indtjeningen som følge af høje svinepriser.

Foto: Alexander F. Yuan/AP/POLFOTO/arkiv

De høje svinepriser forårsaget af afrikansk svinepest, som især har hærget på de kinesiske landbrugsbedrifter, kan ses på bundlinjen hos den kinesiske koncern WH Group, der forarbejder svinekød.

Således er bundlinjen steget med 32 pct. i 2019, hvor resultatet lå på 1,4 mia. dollar, skriver Reuters.

Samtidig steg omsætning med 6,6 pct. og nåede 24,1 mia. dollar.

Det amerikanske forarbejdsningsselskab Smithfield Inc, som er ejet af WH Group, oplevede en tredobling, hvis indtjening ramte 150 millioner dollar på grund af de favorable priser på selskabets eksportområde.

Afrikansk svinepest reducerede den samlede kinesiske bestand af søer med 60 pct., som har været ramt af sygdommen siden 2018. Det samlede antal forarbejdede svin faldt med 19 pct. i WH Groups kinesiske afdeling.

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch