AgriWatch

En af verdens største råvareforhandlere gik tilbage med flere milliarder i 2019

Den globale råvarehandler Louis Dreyfus har været udfordret af flere faktorer på verdensmarkedet i 2019. Selvom det globale firma leverede store milliardresultater på top- og bundlinje, var regnskabet også præget af stor tilbagegang.

Foto: Agustin Marcarian/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske råvaregigant Louis Dreyfus Company (LDC), der tjener penge ved handel af landbrugsråvarer, leverede et stort milliardoverskud i 2019.

Men året betegnes alligevel for udfordrende for det globale firma, da virksomheden oplevede en voldsom tilbagegang på resultaterne.

Virksomhedens driftsresultat (Ebitda) gik tilbage med omkring 1,5 mia. kr. fra mere end 1 mia. dollar (7,3 mia. kr.) i 2018 til 836 mio. dollar (5,8 mia. kr.) i 2019.

Koncernens overskud efter skat gik ligeledes tilbage fra 364 mio. dollar (2,5 mia. kr.) i 2018 til 230 mio. dollar (1,6 mia. kr.) i 2019.

"Vi stod overfor et udfordrende kommercielt miljø i 2019; afrikansk svinepest, geopolitiske usikkerheder, fortsættende handelsspændinger mellem USA og Kina og et generelt overudbud, der påvirkede markederne. Mod årets ende satte vi nogle tiltag igang for at tilpasse vores organisation til disse begivenheder og en ny global virkelighed," siger Ian McIntosh, adm. direktør i Louis Dreyfus, i regnskabet.

McIntosh hentyder med ordene 'ny global virkelighed' til årsberetningen fra virksomhedens bestyrelsesformand Margarita Louis-Dreyfus, der påpeger, at virkeligheden nu er præget af højere global volatilitet, politisk uforudsigelighed og forandrende forbrugertrends.

"På trods af udfordringer leverede LDC modstandsdygtige resultater for året," siger Ian McIntosh.

Louis Dreyfus meddelte i november, at der ville blive skåret ned på udgifterne samt blive foretaget en reorganisering af forretningen. Den store råvarehandler omsatte i 2019 for 33,6 mia. dollar (232,5 mia. kr.), hvilket var 36 mia. dollar (249,1 mia. kr.) året før.

Virksomheden omtales populært som en del af ABCD-begrebet, der betegner de største råvareforhandlere i verden, som er ADM, Bunge, Cargill og Louis Dreyfus.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch