AgriWatch

Producent af staldinventar rejser sig efter år præget af tørken

Efter et år med røde tal på bundlinjen kunne CN Agro præsentere et regnskab med sorte tal for 2019.

Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix

CN Agro, der producerer stalde og staldinventar til kreaturer, vendte bøtten i 2019 efter et 2018 præget af tørke, hvor der igen er sorte tal på bundlinjen.

Således kunne selskabet fra Nykøbing Mors præsentere et årsresultat på 378.000 kr. for regnskabsåret 2019. I 2018 lød årsresultatet på -420.000 kr.

"Tørken sat sin spor hos os. Det er vi kommet ud over senere og derfor er det vendt igen til det positive," siger Christian Nørgaard, direktør i CN Agro, til AgriWatch.

Bruttofortjenesten oplevede dog et mindre fald på 80.000 kr. og ender på 5,2 mio. kr. Samtidig er personaleomkostningerne faldet med 1,1 mio. kr.

Christian Nørgaard forventer et lignende resultat i indeværende regnskabsår.

"Det kan godt blive lidt bedre, men det kommer an på, hvor stor en indflydelse coronavirussen vil få. Det kan jo give mindre salg, selvom landbruget ikke bliver ramt lige så hårdt som mange andre brancher, men man ved ikke, hvad der sker med tiden," siger Christian Nørgaard.

CN Agros egenkapital ligger på 3 mio. kr.

Selskabet sælger stalde og staldinventar i hele landet samt Schweiz og Tyskland.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch