AgriWatch

Biotekselskab vil bruge mange millioner på ekspansion

Det er lykkes Unibio, der producerer alternative proteiner til dyrefoder, at rejse et trecifret millionbeløb.

Unibio producerer alternative proteiner til dyrefoder, som blandt andet skal erstatte sojabønner, hvilket bliver høstet her. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er efter tre år lykkes for biotekselskabet Unibio at rejse et trecifret millionbeløb fra investorer, skriver Børsen.

Det er en kreds af velhavere fra London og en gruppe af eksisterende investorer, der har smidt 104 mio. kr. i den Odense-baserede virksomhed.

Ifølge direktør og ejer af Unibio, Henrik Busch-Larsen, er den udløsende faktor kapitalrejsning, at selskabet nu er nået langt med sin udvikling, hvilket betyder, at der skal bruges millioner til global ekspansion.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Vi har taget nogle kraftige kvantespring sammenlignet med tidligere i forhold til forretningsudvikling, og nu betyder det for alvor at gå løs," siger han til Børsen.

Virksomhedens teknologi udspringer af et samarbejde med DTU. Unibio har udviklet en metode til at fremstille alternative proteiner i en bioreaktor ud af metangas, bakterier og vand. Proteinerne skal bruges i dyrefoder i stedet for fiskemel og sojabønner.

Unibio samarbejder med det russiske selskab Protelux, der producerer omkring 6000 ton protein om året. Protelux betaler en fast royalty til Unibio for hvert ton, som sælges. Direktøren har også lige indgået en licensaftale i USA.

Flere danske landmænd dropper ploven

Tysk parti: Dansk regering må tage ansvar for krondyrs øget ædelyst på tyske marker

Hver fjerde landmand bruger præcitionsteknologi 

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch