AgriWatch

Tysk parti: Dansk regering må tage ansvar for krondyrs øget ædelyst på tyske marker

Dansk vildsvinehegn forhindrer krondyr i at krydse grænsen til Danmark, hvilket har fået store konsekvenser for de tyske landmænd.

Krondyrenes kalve kan angiveligt ikke ikke springe over vildsvinehegnet, hvilket betyder, at dyrene bliver længere i Tyskland og derved spiser mere på markerne. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Krondyrene spiser flere afgrøder på markerne lige syd for den dansk-tyske grænse, hvilket har fået det tyske liberale parti FDP samt den Sydslesvigske Vælgerforening (SSW) landdagsgruppe til at reagere. Det skriver Flensborg Avis.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Reaktionerne kommer på baggrund af det danske vildsvinehegn, da det er påvist, at krondyret tager omveje for at krydse grænsen og derved spiser mere fra de tyske marker.

Derfor mener Flemming Meyer, der er miljøpolitisk ordfører i SSW, at den danske regering bør taget hegnet ned igen, da der ikke er fundet nogle tilfælde af svinepest i Tyskland.

Også hos FDP sender landbrugspolitisk ordfører Oliver Kumbartzsky kritik mod Danmark. Han mener, at den danske regering må stå til regnskab for alle de ulemper, som vildsvinehegnet giver.

Han pointerer dog samtidig, at før en eventuel regning sendes til Danmark, så skal partiet lige se på problemets omfang først.

Vildsvinehegn skyld i ødelagte afgrøder

Svineeksportører har indkaldt til krisemøde: Er utilfredse med øget kontrol

Medie: Tyske Bayer klar med 53 milliarder i Roundup-sag 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch