Firstfarms nyder godt af stigende priser og hæver resultatprognose

Den børsnoterede landbrugsvirksomhed opjusterer sine forventninger til året, selvom prisen på små- og slagtegrise var under budget i første kvartal 2019.
Foto: Firstfarms/PR
Foto: Firstfarms/PR
AF RITZAU FINANS

En bedre end ventet udvikling i priserne på små- og slagtegrise har i andet kvartal bidraget til at give en stigende indtjening hos Firstfarms, der opkøber og driver landbrug i Østeuropa.

I kvartalet har landbrugsvirksomheden løftet sin omsætning til 52,9 mio. kr. fra 49,9 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, fremgår det af halvårsregnskabet, som er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Forbedringen på toplinjen har været medvirkende til at hæve Firstfarms' overskud efter skat, der i andet kvartal endte på 5,5 mio. kr. mod 0,4 mio. kr. i den sammenlignelige periode året før.

"Prisen på små- og slagtegrise har været under budget i første kvartal 2019, men væsentligt over i andet kvartal 2019. Dette har sammen med forøget produktionseffektivitet bidraget til et tilfredsstillende resultat for første halvår. Der forventes fortsat høje svinepriser i resten af 2019," skriver Firstfarms i regnskabet.

For årets første seks måneder havde Firstfarms et nettooverskud på 12,8 mio. kr. mod 5,7 mio. kr. i de første seks måneder af sidste år.

Sammen med halvårsregnskabet har Firstfarms opjusteret sine forventninger til det igangværende år, hvor selskabet nu venter et driftsresultat før af- og nedskrivninger (Ebitda) på 80-85 mio. kr. og et driftsresultat (Ebit) på 33-38 mio. kr. mod tidligere henholdsvis 75-80 mio. kr. og 30-35 mio. kr.

"Det går godt i Firstfarms. Vores tre driftsgrene, mælk, grise og afgrøder, har alle budt på fremgang i første halvår. Vi forventer et godt resultat for 2019 og opjusterer derfor vores forventninger. Vi ser nu effekten af vores ambitiøse og bæredygtige vækststrategi," siger Anders H. Nørgaard, adm. direktør hos Firstfarms, i en kommentar.

Ved udgangen af første halvår havde Firstfarms opnået et Ebitda-resultat på 47,2 mio. kr. og et Ebit-resultat på 22,9 mio. kr. Samme tid sidste år lød de to resultater på henholdsvis 24,9 mio. kr. og 12,1 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også