AgriWatch

Har udviklet "lama"-alternativ til pesticider: Nu vil belgisk agritech-firma børsnoteres

Det belgiske agritech-firma Biotalys, som har blandt andet har brugt lama-antistoffer til at udvikle et alternativ til pesticider, vil børsnoteres i løbet af de kommende uger.

Foto: Finn Frandsen

Det belgiske agroteknologiselskab Biotalys, der blandt andet har udviklet et biologisk alternativ til kemiske pesticider, planlægger at lade sig notere på børsen i Bruxelles i løbet af de kommende uger.

Det skriver Reuters.

Biotalys udvinder proteiner, som bruges til at bekæmpe svampe, bakterier og insekter, der angriber afgrøder som druer og jordbær.

Her er en af hovedingredienserne lama-antistoffer, som angiveligt er nemmere at manipulere sammenlignet med dem fra mennesker.

Selskabet estimerer, at markedspotentialet ligger i omegnen af 4,8 mia. dollars, hvilket svarer til 30 mia. kr. Firmaet har syv produkter under udvikling, som det forventer at lancere i løbet af dette årti.

"Det er derfor vi mener, at det er det rigtige tidspunkt at komme ud af skoven på og demonstrere, hvilken betydning vi kan have," siger Patrice Selles, der er adm. direktør i Biotalys, ifølge Reuters.

Biotalys blev stiftet i 2013 og udsprang af Flanders Institut for Bioteknologi og er et modstykke til det Sanofi-ejede biotekselskab Ablynx.

Det belgiske firma forventer at få godkendt sit første produkt, Evoca, i USA i midten af 2022, og en lancering i EU skal følge i 2024. Netop i EU er målet, at brugen af pesticider skal skæres med 50 pct. før 2030.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch