Trimmet rådgivningsvirksomhed øgede driftsresultat i 2020

Niras, der rådgiver store landbrugsselskaber som Arla og Danish Crown, løftede særligt indtjeningen i 2020, fortæller selskabets direktør.
Foto: PR-foto Niras
Foto: PR-foto Niras

Resultatet hos rådgivningsvirksomheden Niras voksede med 61 pct. sidste år.

Selskabet, der blandt andet rådgiver Arla, Danish Crown og andre selskaber inden for fødevare- og landbrugssektoren, kom ud af 2020 med driftsresultat på 116 mio. kr. mod 72 mio. kr. i 2019.

Det skriver Børsen.

"I 2019 var vi inde at stramme op med omkostningsbesparelser og justering af forretningen til at være mere lønsom. Vi sparede omkring 75 mio. kr. medio 2019. Da coronaen ramte havde vi en ret trimmet forretning, " siger direktør Carsten Toft Boesen til Børsen, der skriver, at omsætningen i 2020 endte på 2,2 mia. kr.

Niras rådgiver i stor grad mejerierne inden for energi og energiforbrug i produktionsprocessen som for eksempel ved indførelsen af industrielle varmepumper.

Til AgriWatch har Niras tidligere fortalt, at selskabet venter, at aktiviteter inden for fødevaresektoren ventes at stige i de kommende år.

"Ser man ud i verden har man en voksende befolkning og nogle påtrængende klima og miljø problemstillinger globalt og i Danmark. Vi ser absolut et klart stigende marked inden for de områder. Både ude ved primærproducenterne i forarbejdningsleddet og videre ud distributionen til kunderne," sagde forretningschef i Niras' afdeling Food & Beverage, Olav Vind Larsen sidste år.

Niras finder ny økonomidirektør

Niras er klar til at intensivere rådgivning af Arla-rival 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også