DLG: Drilsk vejr udfordrede flere kornsorter

Den nordlige halvkugles høst bar præg af både tørke og nedbør, som havde konsekvenser for flere kornsorter, beretter grovvarekoncernen DLG om.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Både tørke og regn var en udfordring for høsten på den nordlige halvkugle.

Det beretter grovvarekoncernen DLG om, der i sin markedsorientering har set ud over verdens høst fra et helikopterperspektiv, hvor høstarbejdet nord for ækvator nærmer sig sin afslutning.

Tørke i USA og Canada samt nedbør i lande som Rusland, Frankrig, Tyskland og Polen har givet udfordringer for den samlede hvede- og bygproduktion og tæret på kvaliteten.

"I skrivende stund må vi konstatere at det primært er mængden af kvalitetskorn der har skuffet, mens forbruget af disse varer buldre derudaf. Særligt i de store kornimporterende lande i Nordafrika og i Mellemøsten," skriver grovvarekoncernen i sin orientering.

Majshøsten er også ved at være færdig og her beretter DLG om en høst, der mængdemæssigt indfrier forventningerne nogenlunde.

Verdens samlede kornproduktion for 2021/22-sæson lander på 2,27 mia. ton, hvilket er 68 mio. ton mere end året forinden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også