AgriWatch

Dansk vaniljefarm i Tanzania søger millioner til opstart

På en køretur til Fyn fik Mette Ravn vakt Keystones-kollegaen Søren Søgaards interesse for planerne om en vaniljefarm i Afrika. Nu søger de millioner til farmen, som de forventer vil være i fulde omdrejninger i 2025.

Man får de første blomstringer omkring 2-3 år, efter man planter et vaniljefrø. Derefter skal vaniljen hænge på planten i ni måneder, hvilket er ret lang tid for en frugt, og så er der cirka fire måneders forarbejdningstid, fortæller Mette Ravn om processen. | Foto: Lake Victoria Vanilla Farm/PR

At gro vanilje er ikke noget, man bare lige gør. Faktisk tager det omkring fire år fra frøet bliver lagt i jorden, til man har den færdigforarbejdede vaniljestang, der sælges til forbrugerne.

Det giver nogle økonomiske udfordringer, når man som Mette Ravn er i gang med at starte en vaniljefarm op i Tanzania med navnet Lake Victoria Vanilla Farm, fordi – som Mette Ravn pointerer – farmen ligger tæt på Lake Victoria, Afrikas største sø.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch