Danbred laver belgisk oprustning og etablerer datterselskab

Svineavlsselskabet Danbred styrker sin position på det belgiske marked ved at etablere et datterselskab med en samarbejdspartner i landet.
Claus Fertin har været adm. direktør i Danbred siden oktober. | Foto: PR/Danbred
Claus Fertin har været adm. direktør i Danbred siden oktober. | Foto: PR/Danbred

Svineavlsselskabet Danbred styrker nu sin position på et af sine nøglemarkeder Belgien.

Det sker gennem etableringen af et datterselskab i landet, i samarbejde med sin samarbejdspartner Danapig. Det skriver Danbred i en pressemeddelelse.

"Belgien er et de mest væsentlige markeder for os, så det er simpelthen et marked, hvor vi skal være stærkt til stede. Det er et meget konkurrencepræget marked med professionelle griseproducenter, hvilket gør det endnu vigtigere for os at sikre vores direkte tilstedeværelse," forklarer Claus Fertin, adm. direktør i DanBred, der tiltrådte rollen efter sexchikanesagen i selskabet.

Målet med etableringen af selskabet, hvis navn ikke fremgår, skal styrke væksten samt give en bedre forståelse for det belgiske marked.

Bedst med lokal tilstedeværelse

Ifølge Danbreds salgschef i Vesteuropa, Peter Thomsen, skal datterselskabet bringe avlsselskabet tættere på de belgiske kunder.

"Vi vil gerne etablere os som kundernes samarbejdspartner, og den bedste måde at gøre dette på, er ved at være til stede lokalt på markedet," siger Peter Thomsen.

Etableringen er en del af selskabets strategi "Next Level Danbred", hvor fire nye datterselskaber skal etableres i fire nye lande på fem år.

Svinegenetikfirmaet Danbred vil med en ny strategi, der strækker sig til 2025, proppe store millionsummer i at øge sin lokale tilstedeværelse og distributionsevne i flere store markeder.

Danbred har i forvejen syv udenlandske datterselskaber og vil inden 2025 etablere nye datterselskaber i Kina, Mexico, Filippinerne og USA, hvor også den canadiske geografi afdækkes, som den tidligere direktør Thomas Muurmann har udtalt til AgriWatch i juni 2021.

Danbred omsatte for 1,2 mia. kr. og havde et årsresultat på 49,3 mio. kr. i 2020.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også