DLG vil skabe netværk af ladestationer i Tyskland med ny grøn investering

DLG spejder store muligheder i grøn energi, og nu får den danske grovvarekoncerns datterselskab i Tyskland en ny investering under vingerne, som skal føre til et stort netværk af ladestandere i Tyskland og bane vejen for elbilrevolutionen i landet.
Foto: Pressefoto / DLG & GP Joule
Foto: Pressefoto / DLG & GP Joule

Salget af elbiler går strygende i Tyskland, og det stiller krav til en bedre ladeinfrastruktur, så bilisterne kan få ladet deres biler op.

Udsigten til markant flere elbiler på vejene få nu den danske grovvarekoncern DLG's datterselskab Team til at investere i området. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Team har som led i en ekspansion på det tyske marked købt 25,1 pct. af selskabet GP Joule Connect, som arbejder med at udvikle og implementere infrastruktur baseret på vedvarende energikilder.

"Med investeringen i GP Joule Connect får vi en stærk partner, der gør det muligt for os at understøtte den grønne omstilling inden for energi og transport, mens vi samtidig former en bæredygtig fremtid for vores energiforretning. Det er et partnerskab, vi er meget glade for, og som vi ser store muligheder i," siger Kristian Hundebøll, der er koncernchef i DLG.

DLG gøder jorden til nye opkøb med fusion: "Vi kan få større slagkraft" 

GP Joule Connects aktiviteter omfatter ifølge DLG en bred vifte af løsninger inden for e-mobilitet. Herunder opladningsinfrastruktur i form af alt lige fra ladebokse til et vidt forgrenet europæisk netværk af offentlige ladestationer, delebilskoncepter for eldrevne køretøjer og energikoncepter og energiforsyning fra vedvarende energikilder.

DLG's energiselskab Team ejer samlet 77 byggemarkeder og 231 tankstationer, der primært ligger i den nordlige halvdel af Tyskland. Virksomheden åbnede i september den første af en lang række brintstationer som led i et samarbejde med Gp Joule Connect.

Tidligere på måneden meddelte DLG, at koncernens to selskaber, Team og HaGe, fusioneres til den største danskejede virksomhed i Tyskland med 5000 ansatte og en omsætning på 32 mia. kr.

DLG fusionerer tyske selskaber – vil øge omsætning med otte milliarder på fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også