AgriWatch

DLG fusionerer tyske selskaber – vil øge omsætning med otte milliarder på fem år

Grovvarekoncernen DLG slår sine to store tyske selskaber sammen og opnår en årlig omsætning på 32 mia. kr.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Landbrugsselskabet Hage og energi- og byggemarkedsselskabet Team SE bliver nu fusionereret af det danske ejerselskab DLG.

Det oplyser andelskoncernen i en pressemeddelelse.

"Tyskland er et strategisk vigtigt marked for DLG, og med fusionen af Hage og Team til ét selskab vil vi stå særdeles stærkt i den skarpe konkurrence, der er på det tyske marked. Team og Hage er hver især stærke spillere inden for deres respektive forretningsområder. Sammen får de endnu mere slagkraft til at udbygge vores markedsledende position i Tyskland og afsøge nye forretningsmæssige muligheder," siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG-koncernen, i meddelelsen.

Med fusionen skabes en af de største virksomheder med hovedsæde i Slesvig-Holsten, der vil beskæftige næsten 5.000 mennesker, omsætte for 32 mia. kr. og generere et driftsresultat, Ebitda, på 1 mia. kr.

Det fremgår ikke, hvad det nye fusionerede selskab skal hedde. Fusionen skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i Team inden årets udgang og træder i kraft med virkning fra januar 2022.

Kristian Hundebøll fortæller til Børsen, at trækket skal ses som et angreb.

"Dette er et offensivt skridt. Der mangler konsolidering i den tyske landbrugsbranche. Der er alt for mange aktører – og det har der været længe. Og der tjenes for lidt i sektoren i Tyskland. Vi vil deltage i konsolideringen i Tyskland, og via organisk vækst og opkøb vil vi i løbet af få år kunne komme over 40 mia. kr. i omsætning i Tyskland," siger han til Børsen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch