Kreaturnoteringen buldrer videre: Stiger med over 1 kr. i juni

For anden uge i træk hæver Danish Crown Beef noteringen for sine andelshavere. Det er især Sydeuropa og feriedestinationerne, der hiver priserne op.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Priserne i alle kategorier i Danish Crown Beef bliver løftet i uge 26.

Det fremgår af en markedsberetningen fra selskabet.

Prisstigningerne tæller 35 øre for den kommende uge, og dermed er alle kategorier hævet med mere end 1 kr. per kg. i løbet af juni måned.

"Feriedestinationerne i Sydeuropa har et kæmpe efterslæb, så de skal indhente så meget som muligt lige nu og her. Derfor har en vi en rigtig god afsætning til bl.a. Spanien, Italien og Grækenland, som vi gør alt for at holde så høj som muligt, men desværre er udbuddet af slagtedyr meget lavt, og det begrænser vores muligheder, så vi vil meget gerne have flere dyr til slagtning," siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef, i beretningen.

Ifølge Danish Crown Beef er det danske marked på vej ind i en ny periode, som er mere usikker.

På tværs af Danmark afbestilles der sommerhuse, og det tyder på, at flere kigger udenlands efter feriedestinationerne. Det skaber en vis usikkerhed om salgsmønstrene den kommende tid, påpeger slagterikoncernen.

"Vi ser en lille opbremsning i dansk detail, hvor alle vejrer situationen, men det er ikke noget, der skaber panik. Til gengæld har vi et godt salg til foodservice lige nu, hvor sommerens fester sætter gang i restauranter, cafeer og catering landet over, og det giver os en god efterspørgsel på de ædlere udskæringer," siger Henning Sønnichsen i beretningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også