AgriWatch

DLG øjner nye opkøb for tysk selskab i vækst

Tyske Team AG har igen bidraget med en stor indtjeningsfremgang til DLG-koncernen. Hvis der skal hentes mere vækst, bliver det gennem opkøb, fortæller koncernchefen.

Foto: Andreas Birresborn

Det tyske selskab Team AG er den absolutte højdespringer, når det kommer til, hvilke selskaber der bidrager med den højeste driftsindtjening i DLG-koncernen.

Alene fra 2019 til 2020 øgede Team AG sin driftsindtjening fra 660 mio. kr. til 766 mio. kr. Det bedste resultat nogensinde.

Står det til DLG, vil selskabet forsøge at hente mere på det tyske marked, siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll.

"Vi mener, at der er mere vækst at komme efter, men vi ser vækstmuligheder igennem opkøb. Fra investeringer i akkvisitioner vil der være mere vækst inden for energi og byggeri. Det er det, der skal drive den fortsatte udvikling," siger Kristian Hundebøll.

Han peger på, at Team AG gerne vil udvide mod sydvest og leder efter opkøbsmuligheder inden for tankstationer og byggemarkeder.

Har du konkrete mål for Team AG i år?

"Anhængig af opkøbsmuligheder vil vi være meget tilfredse med det nuværende niveau," siger Kristian Hundebøll.

Koncernchefen påpeger dog, at særligt nedlukningen af Tyskland har øget salget i byggemarkedet. DLG har beregnet, at der har været en positiv effekt efter coronakrisen på omkring 100 mio. kr. i driftsindtjening i Team AG.

"Den får vi ikke foræret igen," siger Kristian Hundebøll.

Team AG består af knap 200 tankstationer, 32 energisalgskontorer og 80 byggemarkeder. Over de seneste år har et boom i den tyske byggesektor givet vækst i byggemarkederne hos Team AG.

Det er noget af det, der smitter af på DLGs regnskab.

"Vi kan se, at det på vores overskud giver robusthed og sikrer, at vi har en stærk indtjening. Når grovvaremarkededet bliver ramt, så er det et godt kort at have, når Team AG performer og giver en god bund i koncernen," siger Hundebøll.

DLG er på tankstationerne i Tyskland ved at udbytte nettet med ladestandere til elbiler, ligesom DLG er med i et pilotprojekt omkring brint, som skal bruges til brændstof til biler, busser og lastbiler.

Engagementet i Team AG startede for DLG i 2004, da det danske selskab købte sig ind i de grovvareaktiviteter, der dengang var en del af Team. I dag ejer DLG omkring 75 pct. af Team AG.

15,4 mia. kr. af DLGs samlede omsætning på 51,3 mia. kr. kommer fra Team AG.

DLG øger udbetaling til andelshavere med 27 millioner

Driftsresultat i DLG runder 2 milliarder for første gang

DLG sætter delmål mod klimaneutralitet i 2050 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch