DLG sætter delmål mod klimaneutralitet i 2050

I 2050 vil DLG-koncernen være klimaneutral. Dertil arbejder koncernen med delmål, der skal sikre, at virksomheden løbende reducerer sin udledning frem mod neutralitet.
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Landets største grovvarekoncern sætter nu konkrete målsætninger op for selskabets egen udledning.

Det sker med lanceringen af en bæredygtighedsplan, der indeholder virksomhedens bud på at nedbringe eget klimaaftryk.

Planen dækker alle forretningsområder i koncernen. På klimaområdet er hovedmålet at reducere udledningen fra koncernens egne aktiviteter med 30 pct. i 2025 og 50 pct. i 2030 og samtidig arbejde hen mod klimaneutralitet i 2050.

"Derfor har vi lavet en bæredygtighedsplan, hvor vi foruden koncernens klimamålsætninger sætter skarpt fokus på, hvordan vi kan tilbyde produkter og værktøjer, der gør det enkelt for vores kunder at træffe det klima- eller miljøbevidste valg," siger Niels Dengsø Jensen, bestyrelsesformand i DLG i en pressemeddelelse.

Bæredygtighedsplanen, der har fået navnet Zero, tager udgangspunkt i DLG's og det danske fødevareerhvervs målsætning om klimaneutralitet i 2050.

Foruden at levere løsninger til kunder og ejere vil DLG arbejde målrettet for at nedbringe udledningen fra koncernens egne aktiviteter samt sikre, at sojaen, der importeres til brug i husdyrfoder, er ansvarligt og afskovningsfrit produceret.

Vil indfri krav

Klimadeklarering af foder, forskning i planteforædling og optimering af husdyrfoder er blandt eksemplerne på vejen mod klimaneutralitet.

"I de kommende år vil vi som landmænd i stigende grad opleve, at der blive stillet krav og være forventninger til, hvordan vi kan bidrage til at levere på klimadagsordenen. Der ser jeg det som DLG’s opgave at være med til at gøre det muligt at indfri de krav og forventninger, vi bliver mødt med," lyder det fra DLG-formanden.

I planen Zero indgår en række elementer til at opnå klimaneutralitet. Det er blandt andet arbejdet med den rette fodersammensætning i et tæt samarbejde mellem DLG og datterselskabet Vilofoss. Dertil vil selskaberne arbejde hvordan der kan udvikles nye, bæredygtige råvarer og afgrøder til kommende foderblandinger.

Samtidig vil DLG fortsætte arbejdet med græsprotein, som selskabet via Biorefine arbejder med i dag.

Også arbejdet med klimadeklarering kommer til at spille en større rolle. I dag er klimadeklarering tilgængeligt på foderblandinger i Danmark og Sverige, men det er planen, at det skal rulles ud til flere foderblandinger på flere markeder.

DLG angiver også arbejdet med planteforædling i Sejet Planteforædling som en af vejene til at opnå klimaneutralitet.

På energifronten har DLG og Team AG engageret sig i et projekt med en brintpåfyldningsstation i Tyskland. Her skal der udvikles brintbaserede brændstoffer til transportsektoren baseret på overskud fra vedvarende energikilder.

Det er planen, at projektet i første omgang opretter fem produktionsanlæg og to brintpåfyldningsstationer. En af brintpåfyldningsstationerne forventes at blive taget i brug allerede i første kvartal af 2021.

Plan med retning

Grovvareselskabet ser bæredygtighed som en kommerciel mulighed for koncernens ejere og kunder.

"Det er vigtigt for DLG, at vi er med til at skabe rammerne om de kommende generationer, også i landbruget. Vi har ikke alle svar endnu, men med bæredygtighedsplanen sætter vi en klar retning, som vil gavne vores ejere, kunder og verden omkring os på både på den korte og den lange bane," siger koncernchef Kristian Hundebøll i meddelelsen.

DLG klimamål er sat i overensstemmelse med FN's klimapanels mål om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader i forhold til præindustrielle niveauer. Næste skridt er at få målene valideret af Science Based Target Initiative, som verificerer, at målene er i overensstemmelse med målsætningerne i Paris-aftalen, oplyser DLG.

DLG vælger ny leverandør af vogntog

Økonomidirektør stopper i DLG efter halvandet år

Driftsdirektør om nødvendige investeringer i fabrikker: "Foderproduktion er en vigtig del af forretningen"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også