Danish Crown får kritik for klima-reklame

En ny reklame fra Danish Crown vildleder forbrugerne. Det mener Forbrugerrådet Tænk og Concito, mens Danish Crown afviser.
Foto: PR Danish Crown
Foto: PR Danish Crown

Det er misvisende, når Danish Crown i reklamer hævder, at deres "grise er mere klimavenlige, end du tror". Det mener Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito, mens slagterikoncernen selv afviser.

Det skriver DR.

"Det er med til at vildlede os. Det er med til at gøre det, vi med et godt dansk ord kalder greenwashing," siger Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk.

Hun mener, det ville være mere rigtigt af Danish Crown at hævde, at svinene er "mindre klimabelastende, end du tror".

Sådan ser Danish Crowns reklame ud. | Foto: Screenshot
Sådan ser Danish Crowns reklame ud. | Foto: Screenshot

Danish Crowns direktør for marketing og innovation Mette Færch afviser kritikken.

"I kampagnen siger vi, at grisen er mere klimavenlig, end forbrugerne tror. Det er et rigtig vigtigt budskab for os," siger Mette Færch.

Hun henviser til en undersøgelse, som Danish Crown selv har fået lavet. Den viser, at danske forbrugere tror, at svinekød er mere klimabelastende i produktionen, end det reelt er.

Ikke alene

I foråret lancerede Naturmælk en såkaldt "klimaneutral" mælk. Blot en uge efter lanceringen blev mælken dog tag af hylderne igen i Salling Groups butikker med begrundelsen, at der ikke fandtes den nødvendige dokumentation for leverandørens klimaanprisning. Siden har Naturmælk arbejdet med at relancere mælken fra formand Jens Kroghs bedrift, og det kommer til at ske i løbet af efteråret.

I 2019 kom Landbrug & Fødevarer i vælten, fordi de havde været med til at finansiere en rapport fra Aarhus Universitet, der pegede på, at alkohol, kaffe og slik er mere klimabelastende end oksekød.

Rapporten fik dog sønderlemmende kritik, da Information kunne afsløre en række kritisable forhold. Det gjaldt bl.a. metoden, en række fejl, og det faktum at Landbrug & Fødevarer og Danish Crown havde været med til at skrive noget af rapporten, uden at det fremgik.

Også Arla er blevet anklaget for greenwaching i år, hvilket mejerikoncernen selv nægtede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også