Amerikansk projekt ligger fortsat stille i Arla

To år efter aftalen blev indgået har Arla stadig ikke fået gang i samarbejdet med en amerikansk partner, som skal levere valle til produktionen i Arla Foods Ingredients.
Arla Foods-topchef Peder Tuborgh og Michael Doyle, daværende formand og topchef i Foremost Farms, i forbindelse med underskrivelsen af partnerskabsaftalen i august 2018.
Arla Foods-topchef Peder Tuborgh og Michael Doyle, daværende formand og topchef i Foremost Farms, i forbindelse med underskrivelsen af partnerskabsaftalen i august 2018.

Med planer om at forøge indtaget af valle til produktionen i Arla Food Ingredients med to milliarder liter fra nuværende fem milliarder liter, indgik Arla for to år siden en aftale med det amerikanske mejeri Foremost Farms.

Sidste år blev projektet udskudt, fordi der blev skiftet ud i ledelsestoppen af den amerikanske mejerikoncern, og til Landbrugsavisen siger Arla-topchef Peder Tuborgh, at projektet fortsat ikke er kommet videre på grund af corona-situationen.

"Vi har ikke haft samtaler med dem (Foremost Farms, red.) og forventer ikke at få det det kommende stykke tid. Der er alt for meget i gang, til at vi kommer til at kigge på det i de kommende måneder," siger han til avisen.

Målet med samarbejdet mellem de to andelsejede mejerikoncerner var fra start, at Arla skulle være med til at føge værdien af de 1300 amerikanske andelshaveres mælk.

Det Wisconsin-baserede amerikanske mejeri har andelshavere spredt over syv stater.

Foremost Farms har syv ostemejerier, tre ingrediensfabrikker og en smørfabrik.

(Denne artikel er leveret af vores søtermedie, FødevareWatch)

Arla afviser greenwashing efter kritik i læserbrev

Lille lukket Arla-mejeri på vej til at blive købt af svensk kommune

LDM vil have fornyelse af Arla-ledelsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også